2011. április 30., szombat

Illyés Gyula: "Hadúr megfizet érte, reméljük! - Jelenlegi ára: 1 680 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! "Hadúr megfizet érte, reméljük! "A könyv listaára: 2000 Ft. Leírás:
Gara László műfordító a magyar irodalom franciaországi népszerűsítésének fáradhatatlan partizánharcosa volt. Húsz évesen, az 1924. évi olimpia sporttudósítójaként került Párizsba, de ottmaradt, beiratkozott a Sorbonne-ra, és attól fogva életét a magyar-francia irodalmi kapcsolatoknak szentelte. Párizsban ismerte meg a magyar emigrációt, Illyéssel egy életre szóló barátságot kötött, őt tartotta a legnagyobb élő költőnek, és nagy szerepe volt Illyés franciaországi elismertetésében. Mindehhez nagyban hozzájárult műfordítói módszere is, mely mérföldkőnek számított a közismerten bezárkózó francia irodalom történetében. Gara filológiai alapossággal előkészített nyersfordításait a legkiválóbb kortárs francia költőknek adta ki, hangzóanyagok, prozódiai követelmények kíséretében. A magyar költészet nyolc évszázadát bemutató páratlan francia nyelvű antológia is az ő nevéhez fűződik. Kulin Borbála Illyés Gyula és Gara László - túlnyomórészt az 1945 utáni időszakra eső - levelezéséből közöl hetven-hetven dokumentumot. Levelezésük kiadása... - írja előszavában - azzal a nem titkolt szándékkal készült, hogy Illyés franciaországi fogadtatásának fókuszba állításával az író sok ellentmondással terhes hazai megítélését, újraértékelését is segítheti. A francia közönség felől Illyésre vetült figyelem olyan fénytörésből világíthatja meg az életművet, mely a magyar olvasó számára is új színeket, hangsúlyokat emelhet ki, és segíthet művészetének újrafelfedezésében. A Gara László életrajzával, műveinek és a róla szóló irodalomnak válogatott bibliográfiájával, illetve a kötetben szereplő személyek kislexikonával, valamint névmutatóval ellátott dokumentumgyűjtemény az Illyés-életmű, nemkülönben a magyar irodalom nyugati recepciójának jelentős forrása. Szakkönyvtárakon túl beszerzése minden nagyobb általános gyűjtőkörű könyvtárba javasolt. ISBN: 978-963-506-730-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 680 Ft

Az aukció vége: 2011-05-02 21:29
. Illyés Gyula: "Hadúr megfizet érte, reméljük! - Jelenlegi ára: 1 680 Ft

Fontos